Karibia

Karibian kierroksen 2020 sydämellisin maa Antigua

Karibia on tulvillaan enemmän tai vähemmän itsenäisiä maita. Tiedämme Kuuban ja Fidel Castron, urheilun kautta Jamaikan, Trininadin ja St Kitts & Nevis´in (Kim Collins 100 m MM), James Bondista Bahamas´in, maanjäristyksistä Haitin, veronkierrosta Cayman saaret, mutta paljoa muuta emme tiedäkään.

Karibian valtiot ja yli 100.000 asukkaan erillisalueet + pienemmät, joissa olen käynyt. Monessa maassa käytetään rahana Eastern Caribbean Dollar´ia ECD, mikä yksinkertaistaa matkantekoa jonkun verran.

Olin käynyt 2019 lopussa vain Kuubassa, Arubassa, Curaçaolla, Dominikaanisessa tasavallassa, Puerto Ricossa ja Trininadissa.

Karibian pienet alle 100.000 asukkaan saaret, joissa en ole käynyt ja jotka kuuluvat jollekin isolle valtiolle.

Tammi-helmikuussa 2020 tein Karibian kierroksen lentokoneilla, laivoilla ja autoilla lähtien Guayanan Georgetownista ja kulkien saari saarelta pohjoiseen päätyen Jamaikaan.

Pakkojatkolentolipusta eroon pääsi jättämällä käyttämättä yhden lentolipun. Fiksuinta olisi ollut ostaa laivalippu jo Grenadassa ja jatkaa sieltä laivalla Guadeloupeen asti.

Pakkojatkolipun joutuu Karibialla ostamaan, jotta pääsee lentokoneeseen ostamallaan varsinaisella lipulla. 2004 keskeytin matkan, koska silloin vaadittiin menopaluulipun ostaminen eli 2-kertainen lipun hinta. Nyt 2020 sai ostaa jatkolipun, mikä tuhosi rennon ja aikatauluista vapaan reppumatkailun.

Keski-Amerikan mannerkaistaleen valtioissa olen käynyt kaikissa, paitsi Belizessä.

Bonairen 20.000 asukkaan saarelle en mennyt. Pikkupoikana kuuntelin sen radioasemaa Suomessa.

DX-kuuntelun kautta tutuiksi tulivat Kuuba, Bonaire ja Winward Islands Broadcasting Service Grenadan saarelta.