On aivan sama

Omistettu Perttelin sodassa menehtyneille nuorille miehille ja sodasta palanneille sotaveteraaneille.

Perttelin hautausmaalla on 135 sankarihautaa

Suomen miehet estivät neuvostoliittolaisten valloitusretken 1939-1944. 

Oliko se hyvä vai huono asia, riippuu perspektiivistä. Suomalaisilla olisi ollut kurjaa aikaa 50 vuotta sosialismin ja kommunismin ikeessä. Suuri osa suomalaisista olisi tapettu tai viety Siperiaan. Mutta tänään voisimme paremmin. Viro tulee menemään oikealta ja vasemmalta Suomen ohi tämän kuluvan vuosikymmenen aikana. Meistäkin olisi tullut uudestaan itsenäinen 1991 ja olisimme aloittaneet alusta. Hyvinvointivaltio ei olisi tuhonnut Suomea. Suomen päättäjistä ei olisi tullut löperöitä EU:n nuolijoita, emmekä pitäisi rajojamme auki kaikkien tulla.

Olemme tuhonneet isiemme ja äitiemme perinnön. He eivät onneksi enää ole näkemässä nykypäivän Suomea. 

Miehet eivät koskaan päässeet irti kärsimyksistään. Niistä ei paljon puhuttu. Mutta kun sodan kokeneet miehet ottivat lauantaisaunassa Koskenkorvaa, he keskenään siitä vähän puhuivat ja lauloivat sodan aikaisia lauluja.

Monet kotikuntani Perttelin nuoret miehet joutuivat sotaan hevosmiehiksi. Siksi Tapio Rautavaaran koskettava laulu ratsumiehistä ”On aivan sama” oli laulu, jota sodan jälkeen miehet lauloivat lauantaisaunan lauteilla. Lauloivat ja itkivät. 

On aivan sama minne kuljet ratsumies
On aivan sama missä päättyy elon ties
Kuihtuu kauneimmatkin ruusut
Henkii syksy kuolemaa
Yö kerran kulkijalle levon lahjoittaa

Entä jos meillä olisi ollut naisministereiden hallitus 1944

Tekisi mieli kirjoittaa historiaa uudesta näkökulmasta. Kirjoittaisin siitä, mikä olisi ollut Suomen kohtalo vuonna 1944, jos meillä olisi ollut Sanna Marinin hallitus, jossa Maria Ohisalo olisi ollut sisäministerinä. Kirjoittaisin Pimiästä näkökulmasta, jossa rajat avattaisiin kaikkien tulla. Heidän eteensä levitettäisiin punainen matto. Kirjoittaisin siitä, kuinka Suomesta olisi tullut köyhä ja riistetty siirtomaa, jossa suomalaisten henki ja turvallisuus ei olisi ollut minkään arvoinen.

Aselepo Neuvostoliiton kanssa sovittiin 4. syyskuuta 1944. Silloin pääministerinä oli Anders Hackzell (ammattiministeri). Enemmistöhallituksen muodostivat SDP, Maalaisliitto, Kokoomus, RKP ja Edistyspuolue. Hallitus toimi 8. elokuuta 1944 – 21. syyskuuta 1944 eli 44 päivän ajan ja on Suomen lyhyimmän ajan toiminut hallitus. Sisäasiainministeriössä oli kaksi ministeriä, kumpikin Maalaisliitosta.

Hackzell matkusti itse Moskovaan neuvottelemaan rauhansopimuksesta, mutta sai 14. syyskuuta 1944 vakavan halvauskohtauksen eikä enää toipunut työkykyiseksi. Tällaisia tosimiehiä ei enää Suomessa ole. On vain EU:ta pokkuroivia oman edun tavoittelijoita, jotka hokevat kyllä herra, kyllä herra.

Suomen valloitusta varten Neuvostoliiton ylijohto (Stavka) oli osoittanut kesällä 1944 Leningradin rintaman käyttöön 450.000 miestä. Suomalaiset tappoivat heistä 189.000 eli melkein puolet. Silti Suomi hävisi sodan. Menetimme talvi- ja jatkosodissa yli 90.000 parhaassa iässään ollutta miestä kuolleina ja kadonneina. Uhrit eivät jääneet siihen. Haavoittuneita ja elämänsä parhaat edellytykset sodan kauhuissa menettäneiden määrä oli sodassa kuolleita suurempi.

Uusi sota on jo hävitty

Talvisodan alkamisesta on 80 vuotta. Suomessa elää tänään yli 300.000 asukasta, jotka ovat syntyneet ennen sodan alkua. 80 vuoden kuluttua vuonna 2100 maassamme on satoja tuhansia suomalaisia, jotka ovat jo syntyneet. He elävät Suomessa, jossa olemme vähemmistönä vieraiden joukossa. Sitä ennen Suomen kansantalous on romahtanut ja he elävät yhteiskunnassa, jossa hyvinvointivaltio on kaukainen muisto vain.

Vuonna 2015 Suomeen tulleista irakilaisista nuorista miehistä suuri osa oli sotilaskarkureita. Annamme heille ikuisen ilmaisen elämän, mitä emme antaneet omille sotaan joutuneille miehillemme. Emme edes sodan jälkeen. Nykyisen vihervasemmiston edeltäjät ilkkuivat meidät pelastaneille sankareillemme – ””Mitäs menitte sinne!” sanottiin sotaveteraaneille vuodesta 1966 vuoteen 1989 saakka, ja se oli lievemmästä päästä.”

Venäjällä muslimien määrä (jopa 20 miljoonaa) kasvaa koko ajan. Ennustetaan, että siellä olisi muslimeja vuonna 2035 kolmasosa kaikista 141 miljoonasta asukkaasta. Yksi syy Neuvostoliiton hajoamiseen oli tarve vähentää muslimien määrää, mikä tapahtui kätevästi antamalla -stan-valtioille itsenäisyys. Uusi kätevä tapa vähentää Venäjän muslimien määrää on auttaa heidät turvapaikanhakijoiksi Eurooppaan, mm. Suomen kautta.

Jos Suomen hallitus avaa kaikki portit tulla Suomeen, voi Venäjän rajan kautta tulla monin verroin enemmän nuoria miehiä kuin kesällä 1944. Emme ole varautuneet lainkaan siihen, että Venäjälle tulisi valtaan Turkin Erdoğanin kaltainen Euroopalle vahingollinen päämies. Suomi tulee murskautumaan kuin pähkinät täryjyrän alla. Samaan aikaan ministeri Ohisalo hokisi: ”Meidän tulee noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, meidän tulee noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, muutoin joudumme Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen tuomittavaksi.

Lähteinä: Wikipedia, sankarivainajien historiikki, Kaleva.