Qatar

Qatar (arab. قطر‎) on pääosin autiomaan peittämä emiirikunta Arabian niemimaan kaakkoisosassa. 2,9 miljoonan asukkaan öljyvaltio on maailman toiseksi rikkain valtio henkeä kohden laskettuna (2017). Qatarin pääkaupunki on Doha.

Välilaskuja lentokentillä ei yleensä lasketa maaksi, jossa on käyty. Dohassa olin kuitenkin illasta aamuun lentokentällä, mikä on pitempi aika kuin olen ollut esimerkiksi San Marinossa. Siksi lasken sen olevan ”visited country”. DX-kuuntelussa muutaman minuutin kuuntelu riittää uudeksi maaksi, jos sinä aikana ehtii tunnistaa radioaseman nimen.

2015

Matka Helsingistä kesti Kathmanduun 23 tuntia. Välilasku oli Qatarin Dohassa, jossa torkuin koko yön odotustilojen tuolilla. Aamulla huomasin, että siellä on hiljaisia huoneita, joissa voi nukkua kimpassa noin vaaka-asennossa. Mutta kun gatea ei saanut tietää ennen aamua, en niihin osannut mennä.

2019

Tulin Iranista Suomeen lokakuussa. Välilasku oli Dohassa, mutta vain muutaman tunnin mittainen. Dohan kuumuus ulkona oli ahdistava. Keskilämpötila lokakuussa 35 astetta. Kuitenkin siellä oli juuri pidetty yleisurheilun MM-kisat ja mm. maratonjuoksut naisille ja miehille sekä miesten 50 km kävely. 

Aavikon rikkautta Dohassa, kuva Matkapörssin esite