Hongkong

DX-maaluettelon mukaan Hongkong oli 1997-06-30 saakka erillinen maa; sen jälkeen Kiinan osa.

Hongkongin lippu vuoteen 1997

Hongkongissa kävin kolmen vuorokauden matkalla 1995 sen jälkeen kun olin pitänyt luennon Pekingissä. Lasken Hongkongin erilliseksi maaksi, koska ehdin käydä siellä ennen Kiinaan liittämistä.

Matkasta ei ole paljoa muistoja, eikä kuvia lainkaan. Hongkongissa oli ja on valtavasti asukkaita: 7,5 miljoonaa pienellä maapläntillä. Se näkyi kaikkialla, yötä päivää.

Kauneimmat muistikuvat on illalla katsoa meren yli Kowloonia. Meri on tällä kohdin todella kapea.

Hongkong Rantapallo-sivustolta. Kowloon taustalla. Edessä olevissa korkeissa taloissa oli hotelli, jossa yövyin.

Hongkongissa oli erittäin toimiva joukkoliikenne ja metrolla pääsi meren ali myös Kowlooniin. Sinne olisi päässyt myös lautalla.

Newton OldComputers-sivustolta. Vaihdan kuvan omaan Newtoniini myöhemmin

Ostin Hongkongista Applen Newton-tietokoneen. Se oli paljolti idealtaan sama kuin 2007 julkistettu iPhone. Newtonia käytettiin kynällä. Se oli aikaansa edellä ja siksi sen käyttö jäi kokeiluasteelle, koska sen ominaisuuksia ei tuon ajan teknisessä ympäristössä voinut paljoakaan hyödyntää. Newton on edelleen tallella kunniapaikalla kirjahyllyssä. Suomen kannalta oli harmillista, ettei Nokian pääjohtaja koskaan ymmärtänyt puhelinmaailman murrosta ja hän vähätteli näytöllä käytettäviä puhelimia. Newtonista olisi saanut hyvän pohjan Nokian kehitystyölle.

Hongkongin lippu Kiinan erillisalueena