Honduras

Hondurasin tasavalta on noin 9,7 miljoonan asukkaan (2019) valtio Väli-Amerikassa. Hondurasilla on meriyhteys sekä Tyynelle valtamerelle että Karibianmerelle. Maan pääkaupunki on Tegucigalpa, jossa 1,4 miljoonaa asukasta. Maan espanjankielinen nimi República de Honduras tarkoittaa ”Syvänteiden tasavaltaa”, mikä juontuu Karibianmeren syvänteistä maan itäpuolella. Sotilasvalta, korruptio, suuret tuloerot, rikokset ja luonnonkatastrofit ovat vaikuttaneet siihen, että Honduras on yksi Keski-Amerikan turvattomimmista ja vähiten kehittyneistä maista. (Pääosin Wikipedia)

27. lokakuuta 2003 23:20

Ja matka jatkuu Nicaraguaan

Jäin tänne San Salvadoriin. Aamulla on lähtö 5.30 Nicaraguaan. Matka menee pienen kaistaleen Hondurasin halki, joten siitäkin tulee uusi maa valloituslistaani.

Bussi meni Hondurasissa Nacaomen ja Cholutecan kaupunkien kautta. Hondurasissa olin vain muutaman tunnin rajatarkastukset mukaan laskien. Matkaa oli noin 150 km. Ainoa muistiinpano Hondurasista ovat nuo ylläolevat kolme riviä.

Hondurasin ja Nicaraguan rajalla

Vuosia myöhemmin (2020) totean, että olipa tyhmää. Jos koronasta päästään ja voin jatkaa reppumatkojani, menen puuttuvan Belizen lisäksi oikeasti myös Hondurasiin. Kiireelle ei ole järkevää selitystä. Olin ensimmäisellä yksin kulkemallani reppumatkalla ja ensimmäistä viikkoa matkalla. Pelottikin.

Kuvat ExpertVagabond ja TripAdvisor (Parque Central)