Stockholms Marathon (Tukholman Maraton) 1986

Maraton juostiin kesäkuisessa vehreässä ja sateisessa Tukholmassa 7.6.1986.

Tukholman maratonin reitistä osa juostaan kahteen kertaan. Oheinen reittikartta on vuodelta 2019. (Muistikuvani on, että tuo minulle rankka silta oli aiemmin 27 km:n kohdalla. Kuvassa 33 km:n kohdalla. Olen tiedustelut järjestäjiltä, onko reittiä muutettu vuosien mittaan.)

Reitti meni läheltä pesulatyöpaikkaani 1967

Maraton juostiin lauantaina. Juoksuun lähdettiin perjantai-illalla laivalla ja maaliin tultua oli kiire päästä iltalaivalla takaisin. Takaisin oltiin sunnuntaina. En muista oliko satama Turku vai Helsinki. 

Tein juostessani pahimman virheen, minkä voi juoksija tehdä maratonilla. Aloin kävellä Västerbron´in sillalla jyrkässä ylämäessä. Aina muulloin olen juossut koko ajan vaikka hitaasti, koska se säilyttää rytmin ja mielialan. Kun kerran kävelee, on ikään kuin luovuttanut, ja on helppoa kävellä sen jälkeenkin. Siksi juoksuni tulos jäi surkeaksi, melkein 4,5 tuntiin.

Ote juoksun tuloslehden kansikuvasta

Aikani oli huono 4.25.54, jolla miesten sarjassa sijoittui 8537:ksi. Maaliin juoksi 9494 miestä. Naiset tilastoitiin erikseen, heitä maaliin juoksi 574. Naisista 433 tuli maaliin ennen minua. Onkohan Ruotsissa nykyään muunsukupuolisille omat sarjansa?