Sunnuntai 2.11.1986

Matkaan lähdettiin torstaina ja Suomeen palattiin viikon kuluttua torstaina. Suomen Matkatoimisto järjesti matkan, ilmoittautumiset ja hotellin. Hotellina oli Edison, 228 West 47th Street. Huone oli niin pieni, ettei siellä käytännössä pystynyt lainkaan kävelemään kun kahden hengen vuode vei tilan.

Lauantaina klo 8 oli aamiainen maratoonareille Central Parkissa olevassa ulkoravintolassa ja sen jälkeen juostiin Breakfast Run YK:n edustalle.

New Yorkin maraton on karnevaali. Koko 42,195 kilometrin matkan ajan kadunvarret ovat täynnä ihmisiä ja kaikenlaisia esityksiä, etenkin musiikkia. Juoksureitti kulki kaikkien viiden hallintoalueen (Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx ja Manhattan) läpi, Bronx ilmeisesti rajamailla?. Oli aika kolea ilma, mikä maratonilla ei haittaa.

Maaliin asti Central Park´iin tuli 19.689 juoksijaa.

Juoksun loppupuolella mentiin Harlemin halki. Edessäni juossut mies väsähti ja pysähtyi. Kadunvarrella ollut musta mies huusi hänelle ”Älä vaan tänne jää”. Mies sai jalat alleen, juoksi niin lujaa, etten perässä pysynyt.

Ennen maalia valmistauduin ottamaan tarkan ajan omalla juoksurannekellollani, koska lähtöviivan alle pääsyyn meni yli viisi minuuttia. Aika oli 4.03.40.