Saint-Martin (France)

Marigot, Saint Martin


Torstai 20 helmikuuta 2020

Torstaina menin bussilla Philipsburgista St Maartenista (Hollanti) Marigot´iin Saint Martiniin (Ranska). Bussimatka maksoi kaksi US dollaria.

Kaupunki on vähän rähjäisen oloinen. Olipa hyvä, että katsomani hotelli oli torstain täynnä, joten ei tullut jäädyksi tänne. Itse asiassa se oli varsinainen hyvä tuuri.

Sain alennusta suuremmasta huoneesta 20 %, joten hinta oli suunnilleen sama kuin vaihtoehtoiset hotellit täällä. Jäin Alice´s Inniin, jotta ei tarvinnut muuta tehdä kuin roudata tavarat toiseen huoneeseen. Siinä menossa jäi adapteri ja laturijohto pistorasiaan ja huomasin sen vasta klo 21 kun oli tarkoitus kirjoittaa päivän muistelmat. Hotellin väliovet lukitaan klo 20 ja henkilökuntaa ei sen jälkeen ole. Piti pihdata iPadin akkua, jotta saisin perjantaina otettua sillä kuvia.

Menin Marigotissa aamupalalle noin klo 11. Otin taas kalakeiton, mikä on todella fiksu aamiaiseksi. Ja hyvä. Kalaravintolan nimi oli Arhawak, eli kunnioitus alkuperäisasukkaita arawakkeja kohtaan. Hehän on kaikki tapettu kuten karibitkin.

Marigotissa on iso tori vaatteiden myyntiä varten. Näyttivät naisen vaatteilta, joten en niitä ihmetellyt enempää. Enemmän yritin seurustella hevosen kanssa, joka oli pitkän kiviin kiinni jääneen köyden päässä. Vettä hevoselle ei ollut missään. Yritin selvittää köyttä, mutta sitten alkoi tuntua siltä, että hevonen potkaisee. Apu jäi kesken. Eikä se olisi vesipulaan auttanut.

Satamassa huomasin, että täältä pääsee ruotsalaisten orjasaarelle Saint Barthélemy´lle puolessa tunnissa laivalla. Se on uusi maa, koska se on maana samanarvoinen kuin Ranskan Guaiana, Martinque ja Guadeloupe. Tosin siellä on asukkaita vain 9400, mutta olen tarkentanut kriteerejäni. Jos maa ei ole itsenäinen ja siellä on yli 100.000 asukasta, lasken sen DX-maaksi, jonne pitää mennä. Jos asukkaita on vähemmän, en laske, paitsi jos sellaiseen paikkaan menen, lasken sen DX-maaksi. Näin tässä tuli 3 kärpästä yhdellä iskulla, kaikki alle 100.000 asukkaan paikkoja, jotka eivät ole täysin itsenäisiä.

Toki voidaan spekuloida laskentatapaani, mutta en kilpaile kenenkään kanssa, ja lasken näitä vain omaksi ilokseni. Ja on ihan eri asia sanoa, että olen käynyt Ranskassa kuin sanoa olen käynyt sekä Ranskassa että Saint Barthélemy´llä Karibialla.

Olen muutoinkin muuttanut ruokatapojani. Ostan joka päivä rasian jotain marjoja. Mansikoita, karhunvattuja, vadelmia, karviaisia palloja (nimeä en tiedä, mutta maukkaita), mustikoita. Kaijan mansikat Mikkelin torilla ovat todella maukkaita, mutta nämä ovat vähän tylsän makuisia.

Illoiksi ostan vain vettä ja hedelmiä. Alkumatkasta tuli ostettua kaikenlaista evästä, mutta silloin olinkin jatkuvassa nälässä.

Paluumatkalla jäin korkean mäen huipulle bussista Colebayn lahdella. Kaupunki kuuluu Hollannin Sint-Maartenille, jossa kuvat.