Slovenia

Slovenia (sloveeniksi Slovenija), virallisesti Slovenian tasavalta (sloveeniksi Republika Slovenija) on valtio eteläisessä Keski-Euroopassa. Maan pääkaupunki on Ljubljana. Adrianmeren rannalta Balkanin vuoristoalueille ja Alpeille ulottuva Slovenia on ollut historiansa aikana niin roomalaisten kuin Habsburgienkin vallassa. Se kuului Jugoslaviaan vuosina 1918–1991, ja erosi siitä lyhyen sodan jälkeen. Nykyisin maa kuuluu Natoon ja EU:hun ja käyttää euroa valuuttanaan. Matkailu ja teollisuus tuovat valtiolle vakaita tuloja. Asukkaita on 2,1 miljoonaa. (osin Wikipedia)

Ljubljana

Ajoimme 1983 Italian pikakäynniltä Etelä-Tirolissa autolla Jugoslavian osavaltioon Sloveniaan. Asuimme yhden yön Ljubljanassa yksityisperheen omakotitalon yläkerrassa. Sieltä ajoimme Unkariin jo tutulle Balatonille. Tarkempi ajoreitti tarkistuksessa.

Bled 

8.-12.6.1997

Vuonna 1997 olin luennoimassa Bledissä Electronic Commerce Conferencessa. Aiheina olivat ”Payment Sistems” ja ”Controls in EDI and ith Internet”. Kirjoitusvirheiden lisäksi esiinnyin ohjelman mukaan Vaasan Yliopiston luennoijana.

Minulla oli teknisiä ongelmia laitteitteni kanssa ja niinpä jouduin käymään bussilla Ljubljanassa korjauttamassa konettani.

Hotellini 0li Grand Hotel Toplice.

Grand Hotel Toplice

 

 

 

 

Bled on luonnonkaunis pieni 5000 asukkaan kaupunki maan pohjoisosassa. Se on niin kaunis, että natsi-Saksan johto piti siellä lomiaan II maailmansodan aikana. Parhaiten muistan järven ylityksen, jossa käytettiin isoa soutuvenettä, jonka airoja soudettiin väärinpäin, eli päinvastoin kuin on tapana.

Rantapallo.fi kuvaa Blediä näin kauniisti.