Liettua

Liettuan tasavalta (liett. Lietuvos Respublika) eli Liettua (liett. Lietuva) on valtio Itämeren itärannalla Euroopassa. Liettuan asukasluku on noin 2,8 miljoonaa ja maan pääkaupunki on Vilna, asukkaita 540.000. Maan pääväestön muodostavat liettualaiset, jotka ovat latvialaisten ohella maailman ainut jäljellä oleva balttilainen kansa. Liettua mainitaan ensi kerran historiassa vuonna 1009. Tuohon mennessä alue oli ollut jo vuosisatoja eri balttilaisten kansojen asuttama. Ensimmäisen maailmansodan loppuvaiheessa Liettua itsenäistyi Venäjästä 1918. Kesäkuussa 1940 Neuvostoliitto miehitti Baltian maat. Liettua palautti itsenäisyytensä ensimmäisenä neuvostotasavaltana maaliskuussa 1990. Wikipedia lyhennetty.

132. maa

Ukmerge

Liettua on selvästi köyhin Baltian maista. Vaikka Neuvostoliitto paistaa läpi pikkukaupungeista, ovat ihmiset baltteja, ystävällisiä ja kivoja. Yöpyminen pienessä Ukmergessä oli hyvä kokemus.

1.6.2016 Marijampole – takaisin suuntaan

Liettuan tullissa meni tunti. Suurin osa ajasta jonossa Belarus autojen kanssa. EU- kansalaisten jono tuli apuun vasta loppupätkällä.

Nyt Marijampolen parhaassa ravintolassa Ketassa. Hyvää ja suomalaiselle halpaa. Gin tonicin saa huippumestassa 3 eurolla.

Marijampole

Suomen hintakilpailukyky on paljon enemmän pielessä kuin 15%. Baltian maat ovat puolet halvempia kuin Suomi. Meillä pitäisi olla jotain eritystä osaamista pärjätäksemme. Mutta meillä ei ole. Parhaat suomalaiset nuoret lähtevät ulkomaille. Tilalle saamme luku- ja kirjoitustaidottomia ulkomailta. Suomi uppoaa monelta suunnalta.

Huomenna Kaliningradiin.