Sveitsi

Sveitsi (saks. Schweiz, ransk. Suisse, ital. Svizzera, retorom. Svizra), virallisesti Sveitsin valaliitto (lat. Confoederatio Helvetica, lyhenne CH), on liittovaltio, joka koostuu 26 kantonista. Sveitsillä ei virallisesti ole pääkaupunkia, mutta Bern, joka on maan viidenneksi suurin kaupunki, toimii de facto pääkaupunkina. Sveitsi jakautuu maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Alppeihin, Sveitsin Mittellandiin ja Juravuoristoon. Sveitsissä on 8,6 miljoonaa asukasta. Väestö on pääosin keskittynyt Mittellandin alueelle, jossa myös suurimmat kaupungit sijaitsevat. Niihin kuuluu kaksi maailmankaupunkia, Zürich ja Geneve.

1983 heinäkuu

Sveitsistä ei ole matkakirjamerkintöjä. Matkapapereiden mukaan olemme olleet Walensee´n järvellä ja Buochs´in kaupungin leirintäalueella.

Tulimme Sveitsiin Liechesteinista.

Walensee on Itä-Sveitsissä, Glarusin ja Sankt Gallenin kantoneissa sijaitseva järvi. Suurimmat paikkakunnat järven rannalla ovat Walenstadt ja Quarten. Muistelisin, että käytiin Quarten´issa.

Maa oli silmittömän kaunis ja pysähdyimme monille levähdyspaikoille vuoristoteillä ihailemaan Sveitsin luontoa. Yövyimme leirintäalueilla, ainakin Buochsissa.

Muistan kun vuoristotiellä ohitin hevoskärryjä. En tajunnut, että kärryissä oli vanhan ajan kääntymistä varten osoittavat vinkkarit. Kun lähdin ohittamaan hevosta, kärryissä oleva vanha mies alkoi huitomaan minua hevosruoskalla, koska estin hänen kääntymisensä.

Matkaa jatkoimme Ranskaan, jonne ajoimme Bern´in kautta.

Valokuvat taitavat olla diakuvia ja sen takia pilalla. Tarkistuksen alla.