Kaliningrad

Wikipedia: Kaliningrad on satamakaupunki ja Kaliningradin alueen pääkaupunki Venäjällä. Vuoteen 1946 saakka kaupunki tunnettiin saksalaisella nimellä Königsberg. Kaupungissa oli noin 475.000 asukasta vuonna 2018.

DX-maaksi lasketaan 4. Itsenäisten valtioiden mantereiset erillisalueet, jos alueella ei ole yhteistä maarajaa emämaan kanssa. 

2. kesäkuuta 2016

EU ja vapaa liikkuvuus. Päästä rajatarkastuksesta Liettuasta Kaliningradiin vei yli tunnin, vaikkei menijöitä ollut kuin pari. Mitä helvettiä EU syynää omien kansalaistensa tavarat ja autopaperit pieteetillä. Ikäänkuin jokainen olisi potentiaalinen saartolistan rikkoja. Venäjän tulli oli vapaamielisempi, vaikka vastaanottajamaan pitäisi syynätä, jos epäilyä on.

Kaliningradissa näkyi Königsbergin saksalainen historia kun kommunismin tuhoja raaputti mielestään pois. Keskustasta ei löytynyt kahvilaa, mutta pikku pullapuodista sai pahimpaan nälkään purtavaa.

Kaliningradissa tuli oltua vain päivä, joten mitään sen kummallisempaa ei siellä ehtinyt nähdä. Menneen maailman historia kaupungissa kuitenkin oli käsin kosketeltavissa. Kaunis kaupunki.

Kaliningrad travel guide: https://www.kayak.com/Kaliningrad.13607.guide

Silta Kaliningradista Liettuaan. Oma kuva