Turkki

Turkissa on tullut käytyä välilaskulla useammankin kerran Istanbulissa, koska Turkin lentoyhtiön lennot ovat olleet halvimmat matkalla muihin maihin. 

Vuonna 1984 menimme perheen kanssa autolla Bulgarian Varnasta rannikkoa pitkin Turkin rajalle ja sieltä miltei Istanbuliin. Näimme jo Istanbulin siintävän, mutta sitten iski pelko suurkaupungin autolla ajamisen vaikeudesta ja lähdimme takaisin. Ajoimme Turkista Kreikkaan pohjoiseen Kreikkaan.

Bulgarian Burgas-kaupungista Istanbuliin on ajomatkaa 330 km.  Istanbulista Kreikan itärannikon Alexandroupoli´iin matkaa on 300 km.

Ikimuistoinen oli tien kunto. Bulgariasta Turkkiin pääsi monikaistaista hyväkuntoista tietä pitkin. Turkista Kreikkaan matka oli kuin perunapellolla olisi ajanut. Syynä siihen ovat Kreikan ja Turkin ikiaikaiset nahistelut, jonka takia on haluttu vaikeuttaa maiden välinen kauttakulku.

Menomatkalla Turkin rajamuodollisuudet olivat tosi hauskat. Kun rajamiehet näkivät kolme pientä poikaa auton takapenkillä, he pesivät automme vesisuihkulla kauttaaltaan.

Muistoja Turkista on vähän. Kameramme kaikki filmit itäblogin kiertueella olivat tuhoutuneet jonkun virheellisen asetuksen takia.