Suomen Ekonomien jäsenet eduskuntavaaleissa 2015 kyselyssä esitettiin kaksi kysymystä, joihin vastasin 20.2.2015 näin:

 

Korkeakoulutettujen työttömyys on viime aikoina kasvanut muuta väestöä nopeammin. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät keinot työllisyyden edistämiseksi?

Kulutukseen perustuva kansantuotteen kasvu on tullut tiensä päähän. Siksi tarvitaan vähemmän kulutusta ja vähemmän velkaa ja tilalle saamme Hyvän Elämän Suomen. Suomi korkeakouluttaa liikaa kansalaisia, mikä osaltaan aiheuttaa korkeakoulutettujen työttömyyttä. Arvonlisäverovelvollisuuden korottaminen 50.000 euroon työllistää yksinyrittäjinä.

 

Julkisen talouden kestävyysvajeen pienentäminen on seuraavan hallituskauden keskeisimpiä poliittisia kysymyksiä ja julkisten menojen säästöt ovat yksi osa tätä kokonaisuutta. Mistä julkisista menoista olisit valmis säästämään? Mainitse ainakin yksi asia, josta tehtävä säästö koskisi sinua henkilökohtaisesti.

Ulkomaiden ja ulkomaalaisten tukemista (EU-jäsenmaksut, euromaiden tuet, ulkomaalaisten ilmaisopiskelu) vähennettävä. Kehitysavun rajaaminen tyttöjen ja naisten koulutukseen. Humanitäärisen maahanmuuton rajaaminen turvapaikkaan oikeutettuihin. Yritystukien lopettaminen. Byrokratian raju purkaminen vaikuttaisi minuun töiden kautta olennaisesti – hyvinvointia lisäämällä.